Gombaragu petrezselyemszószban

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gombaragu petrezselyemszószban
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A gombaraguhoz:
100 dkg negyedelt gomba
4 evőkanál olívaolaj
½ db citrom leve
4 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
A petrezselyemszószhoz:
4 evőkanál száraz fehérbor
1 evőkanál bazsalikom
1 csomó finomra vágott petrezselyemzöld
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
3 evőkanál víz
1 evőkanál kapribogyó
1 teáskanál finomra vágott menta
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A szószhoz összekeverjük a fokhagymát, a petrezselymet, a bazsalikomot, a mentát, a bort, a vizet, a kapribogyót. Sózzuk, borsozzuk.

2. A raguhoz a vajon 5 perc alatt megpároljuk a fokhagymát.

3. Hozzáadjuk az olajat és a gombát, közepes tűzön 3-4 percig pároljuk, amíg a leve elfő. Sózzuk, borsozzuk, majd 8-10 percig főzzük. Elkeverjük a liszttel.

4. A tűzről levéve ráöntjük a petrezselyemszószt, elkeverjük, azután 5 perc alatt besűrítjük. Ráöntjük a citromlevet. Ha szükséges, vízzel hígítjuk. Forrón tálaljuk.

Gombaragu petrezselyemszószban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1823 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Gombaragu petrezselyemszószban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
twitter