Borsos, gombás makaróni

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Borsos, gombás makaróni
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál tört fekete bors
50 dkg rövid makaróni
30 dkg szeletelt csiperkegomba
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
25 dkg frissen reszelt mozzarella sajt
2 és fél dl tejszín
4 szem vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
2 evőkanál durvára vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál vaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát nagy edényben, sós, forró vízben al dente főzzük.

2. Közben felmelegítjük a vajat és az olajat egy nagy serpenyőben. A gombát, a hagymát körülbelül 4-5 perc alatt puhára pároljuk. Sózzuk, megszórjuk a frissen tört borssal. Beleöntjük a tejszínt, és még 3 percig együtt főzzük.

3. Leszűrjük a makarónit, és visszarakjuk az edénybe. Hozzákeverjük a gombás elegyet, a petrezselymet és a sajtot.

4. Összerázzuk a tésztát a szósszal, és alacsony hőfokon még néhány percig melegítjük, hogy a sajt megolvadjon. Forrón tálaljuk.

Borsos, gombás makaróni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3494 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Borsos, gombás makaróni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
most van szezonja