Tejszínes szalagtészta csirkével és snidlinggel

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tejszínes szalagtészta csirkével és snidlinggel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg fettuccine
30 dkg főtt csirkehús
3 ¾ dl zsírszegény tejszín
2 evőkanál finomra vágott snidling
1 és ¼ dl száraz fehérbor
1 szál vékonyra szeletelt póréhagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát nagy edényben, sós, forró vízben al dente főzzük.

2. Közben felmelegítjük az olajat egy nagy serpenyőben. A fokhagymát és a póréhagymát körülbelül 5 perc alatt puhára pároljuk. Hozzáöntjük a fehérbort, és még 1 percig gyöngyözve főzzük.

3. Belekeverjük a tejszínt, a snidlinget és a csirkét. Sózzuk, borsozzuk. Letakarjuk, 3-5 percig főzzük, amíg a hozzávalók egyenletesen át nem melegednek.

4. Leszűrjük a tésztát, a serpenyőbe borítjuk. Alacsony hőfokon még 1-2 percig melegítjük, alaposan összekeverjük. Forrón tálaljuk.

Tejszínes szalagtészta csirkével és snidlinggel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 862 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Tejszínes szalagtészta csirkével és snidlinggel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
most van szezonja