Tésztasaláta spárgával, spenóttal és ricottával

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tésztasaláta spárgával, spenóttal és ricottával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg fusilli
25 dkg ricotta
12 és fél dkg zsenge spenót
2 csomó spárga
4 szem ferdén vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát nagy edényben, sós, forró vízben al dente főzzük. Miközben a tészta fő, előkészítünk egy grillserpenyőt, és felmelegítjük magas hőfokra.

2. Megkenjük a spárgát 1 evőkanálnyi olajjal. Meggrillezzük, időnként megforgatva megsütjük, úgy 3 perc alatt. Kivesszük a serpenyőből, és körülbelül 5 centiméteres darabokra vágjuk. Félrerakjuk.

3. A tészta főzővizéből félreteszünk 3 evőkanálnyit, majd leszűrjük a tésztát. Visszarakjuk az edénybe, meglocsoljuk a félre tett főzővízzel.

4. Hozzáadjuk a maradék olajat, a spárgát, az átlósan szeletelt mogyoróhagymát, a spenótot és az összemorzsolt ricottát. Sózzuk, borsozzuk. Alaposan összerázzuk, és alacsony hőfokon még 2 percig főzzük, hogy a spenót összeessen. Forrón tálaljuk.

Tésztasaláta spárgával, spenóttal és ricottával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1586 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Tésztasaláta spárgával, spenóttal és ricottával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
twitter