Penne spárgával, gombával és chilipaprikával



Elkészítés:
1. A tésztát nagy edényben, sós, forró vízben al dente főzzük. Leszűrjük, félrerakjuk.
2. Felmelegítjük az olajat egy nagy serpenyőben. A fokhagymát, a chilit, a gombát és a spárgadarabokat puhára pároljuk.
3. A tésztát a serpenyőbe öntjük. Felöntjük csirkealaplével, belekeverjük a spenótot, kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk. Még 2 percig kevergetve főzzük. Forrón tálaljuk.
Csirke alapleves

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.
2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.
3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).
4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.