Kagylós spagetti

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kagylós spagetti
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg héjas kagyló
50 dkg spagetti
50 dkg darabolt paradicsom
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 db kimagozott, finomra vágott piros chilipaprika
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy nagy serpenyőbe 2 evőkanál olajat öntünk, beleteszünk 1 fokhagymát és a petrezselyem felét. Hozzárakjuk a kagylókat, és magas hőfokon 5-10 percig pároljuk, amíg ki nem nyílnak. Azokat a kagylókat, amelyek nem nyíltak ki, kidobjuk.

2. A maradék fokhagymát, a csilit és a paradicsomot 10 percen át pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kagylókat a főzőlével együtt.

3. Közben a spagettit nagy edényben, enyhén sós vízben al dente főzzük. Leszűrjük, a kagylós szószra borítjuk. Megszórjuk kevés frissen őrölt borssal. Alaposan összerázzuk. Forrón tálaljuk.

Kagylós spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1476 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Kagylós spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
tippek, fortélyok