Thai édesburgonyaleves

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Thai édesburgonyaleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg kockára vágott édesburgonya
2 és fél dl kókusztej
dl piros currypaszta
12 és fél dl csirkealaplé
1 fej finomra vágott hagyma
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
A tálaláshoz:
igény szerint friss korianderlevél

Elkészítés:

1. A hagymát és a fokhagymát körülbelül 3 perc alatt puhára pároljuk az olajon.

Hozzáadjuk a thai currypasztát, és állandóan kevergetve 1 percen át pároljuk.

2. Belerakjuk az édesburgonya-kockákat, alaposan elkeverjük, figyelve arra, hogy a currypaszta mindenhol bevonja a zöldséget. Felöntjük a csirkealaplével és a kókusztejjel. Felforraljuk. Lefedjük, gyöngyözve főzzük, amíg az édesburgonya meg nem puhul, úgy 20 perc múltán.

3. A levest robotgépben vagy mixerben krémesre keverjük. Merőkanállal levesestálakba kanalazzuk. Korianderrel díszítve, forrón kínáljuk.

Zöld vagy piros currykrémet szupermarketekben és ázsiai boltokban készen is kapni.

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Thai édesburgonyaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2129 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Thai édesburgonyaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
szólj hozzá, értékelj