Dhalcurry

| Dahlcurry receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Dhalcurry
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 levél curry
1 csipet görögszéna
½ teáskanál kurkuma
½ teáskanál mustármag
1 teáskanál köménymag
6 db szárított, morzsolt piros chilipaprika
10 dl víz
9 dkg tamarind
2 szál reszelt sárgarépa
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az előzőleg 180 percre hideg vízbe áztatott fekete babot és a friss chilipaprikát őrölt kurkumával összemixeljük. Sózzuk, borsozzuk.

2. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát. Összekeverjük, majd golyókat vagy két és fél centis hurkákat formálunk a masszából.

3. Kiolajozott gőzölő fazékban 10 perc alatt meggőzöljük. Félrerakjuk.

4. A száraz chilit és a görögszénamagot mozsárban összetörjük, az 1 liter vízzel hígított tamarindhoz keverjük.

5. A köménymagot, a mustármagot és a curryleveleket megpirítjuk az olajon.

6. Hozzáadjuk a tamarindos keverékhez, és 20 percen át együtt forraljuk.

7. A dhalt beletéve további 10 percig főzzük. Forrón tálaljuk.

Dhalcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1565 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Dhalcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
ételfotó