Karfiolcurry



Elkészítés:
1. A hagymát 10 perc alatt megpirítjuk a ghee-n.
2. Hozzáadjuk a koriandert, a köményt, a chilit, a kurkumát, a garam masalát, és 2 percen át főzzük.
3. Belerakjuk a karfiolt, melyet citromlével meglocsolunk. Sózzuk.
4. Ráöntjük a víz felét. Letakarjuk, majd 15-20 percig főzzük. Ha szükséges, öntünk rá még vizet. Forrón tálaljuk.
Garam masala

1. Egy serpenyőbe tesszük a koriandermagot, a kardamom tokot, a rómaikömény magot, a szemes fekete borsot, a szegfűszeget és fahéjat, és közepes hőfokon keverve sütjük, míg illatozni kezd.
2. A kardamom tokokat kinyitjuk, csak a magokat tartjuk meg. A megpörkölt fűszereket robotgépbe vagy turmixgépbe tesszük egy egész frissen reszelt szerecsendióval, és porrá őröljük.
3. Vagy azonnal felhasználjuk, vagy légmentesen záródó üvegben tároljuk.