Cukkinis, fenyőmagos, parmezános spagetti

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Cukkinis, fenyőmagos, parmezános spagetti
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg spagetti
12 és fél dkg frissen reszelt parmezán sajt
9 dkg fenyőmag
3 db reszelt cukkini
vagy
3 db apróra vágott cukkini
1 és ¼ dl zsírszegény tejszín
3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál összetépkedett bazsalikom
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 evőkanál vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A spagettit nagy edényben, sós, forró vízben al dente főzzük. Leszűrjük, félrerakjuk.

2. Felmelegítünk egy nagy serpenyőben 1 evőkanálnyi olajat. Aranyszínűre pirítjuk a fenyőmagot az olajban. Szűrőkanállal kiszedjük, félretesszük.

3. Felmelegítjük a maradék olajat és a vajat. A fokhagymát és a cukkinit puhára pároljuk. A krémes cukkinihez adjuk a fenyőmagot. Beletesszük a bazsalikomot és a zsírszegény tejszínt. Sózzuk, borsozzuk.

4. Hozzákeverjük a tésztát, és még 3 percig főzzük. Forrón, a tetejére szórt parmezánnal tálaljuk.

Cukkinis, fenyőmagos, parmezános spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2582 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Cukkinis, fenyőmagos, parmezános spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
vegetáriánus ételek