Szalonnás, paradicsomos spagetti bazsalikommal

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szalonnás, paradicsomos spagetti bazsalikommal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg spagetti
50 dkg félbevágott koktélparadicsom
4 evőkanál összetépkedett bazsalikom
15 dkg pancetta
vagy
15 dkg baconszalonna
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
ízlés szerint frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A spagettit nagy edényben, sós, forró vízben al dente főzzük. Mielőtt leszűrnénk, a főzővizéből 2,5 deciliternyit félreteszünk.

2. Közben az olajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben, aranyszínűre pirítjuk a pancettát. Hozzáadjuk a paradicsomot és a fokhagymát. Időnként kevergetve addig főzzük, amíg a paradicsom meg nem puhul.

3. Beleöntjük a leszűrt spagettit. Belekeverjük a bazsalikomot és a félrerakott főzővizet, ha a szósz túl sűrű lenne. Sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük, 1-2 percig még alacsony hőfokon tartjuk. Tálakba kanalazzuk, és reszelt parmezán sajttal megszórva, forrón tálaljuk.

Szalonnás, paradicsomos spagetti bazsalikommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1529 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Szalonnás, paradicsomos spagetti bazsalikommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
szólj hozzá, értékelj