Szalonnás, paradicsomos spagetti bazsalikommal
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
vagy
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
A tálaláshoz:
ízlés szerint frissen reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
1. A spagettit nagy edényben, sós, forró vízben al dente főzzük. Mielőtt leszűrnénk, a főzővizéből 2,5 deciliternyit félreteszünk.
2. Közben az olajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben, aranyszínűre pirítjuk a pancettát. Hozzáadjuk a paradicsomot és a fokhagymát. Időnként kevergetve addig főzzük, amíg a paradicsom meg nem puhul.
3. Beleöntjük a leszűrt spagettit. Belekeverjük a bazsalikomot és a félrerakott főzővizet, ha a szósz túl sűrű lenne. Sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük, 1-2 percig még alacsony hőfokon tartjuk. Tálakba kanalazzuk, és reszelt parmezán sajttal megszórva, forrón tálaljuk.