Spagetti vajas, zsályás zsemlemorzsával

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spagetti vajas, zsályás zsemlemorzsával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg spagetti
6 dkg vaj
6 dkg zsemlemorzsa
1 dkg friss zsályalevél
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
ízlés szerint frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A spagettit nagy edényben, sós, forró vízben al dente főzzük.

2. Közben a vajat és az olajat felmelegítjük egy serpenyőben. A fokhagymát és a zsályát körülbelül 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, és időnként megkeverve ropogósra és aranyszínűre sütjük.

3. Leszűrjük a spagettit, tálba rakjuk. Hozzáadjuk a zsemlemorzsás keveréket. Sózzuk, borsozzuk. Alaposan összerázzuk. Megszórjuk a frissen reszelt parmezánnal, és forrón tálaljuk.

Spagetti vajas, zsályás zsemlemorzsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1684 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Spagetti vajas, zsályás zsemlemorzsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
recept beküldése