Vöröskáposztás ragu

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vöröskáposztás ragu
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál fehérborecet
1 és ¼ dl száraz vörösbor
3 db hámozott, darabolt alma
100 dkg finomra reszelt vöröskáposzta
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
4 szem szegfűszeg
1 fej finomra vágott hagyma
1 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál liszt
1 evőkanál korpa
1 evőkanál áfonyalekvár
2 és fél dl zöldségleves
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A cukrot az olajon 3-4 perc alatt karamellizáljuk.

2. Hozzáadjuk a hagymát és az almát, 10 perc alatt puhára pároljuk.

3. Beletesszük a vöröskáposztát és az ecetet. Sózzuk, borsozzuk, szegfűszeggel és babérlevéllel is ízesítjük.

4. Felengedjük annyi zöldséglevessel, ami ellepi. Letakarjuk. Alacsony hőfokon, időnként kevergetve 30 percig főzzük.

5. Hozzáadjuk a korpát, a bort, az áfonyalekvárt, és liszttel megszórjuk. Összekeverjük és 5 percen át főzzük. Forrón tálaljuk. Főtt burgonyával, fénylő gesztenyével kínáljuk.

Zöldségleves

Zöldségleves
1 szál sárgarépa
1 kisebb paradicsom
1 szál póréhagyma
0.5 teáskanál
20 dl forró víz
1 fej hagyma
5 szem fekete bors
1 szem szegfűszeg
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. Az olajat felhevítjük egy edényben.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot és a petrezselymet. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 5 percig pároljuk.

3. Beletesszük a borsot, a szegfűszeget és a babérlevelet. Sózzuk, majd forró vízzel felöntjük.

4. Letakarjuk, 60 percen át főzzük. Leszűrjük finom szűrőn, s kivesszük a főtt zöldségeket.

Fénylő gesztenye

Fénylő gesztenye
3 evőkanál vaj
100 dkg friss gesztenye
4 evőkanál kristálycukor
1 csipet

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat).

2. A gesztenyéket bevágjuk. Sütőben 15 percig - vagy amíg a héja kissé megnyílik - sütjük.

3. A sütőből kivéve megszabadítjuk a külső héjtól. A belső héját is tisztítsuk le. (Ha nehezen megy, mártsuk néhány másodperce forró vízbe.)

4. A cukrot közepes hőfokon karamellizáljuk. Rárakjuk a megtisztított gesztenyét, és összekeverjük.

5. Hozzáadjuk a zöldséglevest, a sót, majd 30 percig forraljuk. Ha szükséges, öntsünk még hozzá zöldséglevest. A gesztenye akkor kész, ha megpuhult és felszívta a zöldséglevet. Ekkor beletesszük a vajat, óvatosan elkeverjük és forrón tálaljuk.

Vöröskáposztás ragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1784 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Vöröskáposztás ragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
van itthon