Spagetti zöldborsóval, ropogós baconnel és parmezánnal

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spagetti zöldborsóval, ropogós baconnel és parmezánnal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg spagetti
18 dkg szeletelt baconszalonna
15 dkg forgácsolt parmezán sajt
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 és ¼ dl csirkealaplé
1 fej finomra vágott hagyma
2 evőkanál finomra vágott menta
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A spagettit nagy edényben, sós, forró vízben al dente főzzük. Közben egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A bacont és a hagymát megpirítjuk. Félrehúzzuk a tűzről, és melegen tartjuk.

2. A csirkealaplevet lábasba öntjük, felforraljuk. Hozzáadjuk a zöldborsót és a mentát. Lefedjük, és addig főzzük, amíg a zöldborsó meg nem puhul, úgy 2 perc alatt.

3. Leszűrjük a tésztát, tálba rakjuk. Hozzáadjuk a hagymás bacont, a leszűrt mentás zöldborsót és a parmezánt. Sózzuk, borsozzuk. Alaposan összerázzuk, hogy a hozzávalók elkeveredjenek. Forrón tálaljuk.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Spagetti zöldborsóval, ropogós baconnel és parmezánnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1090 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Spagetti zöldborsóval, ropogós baconnel és parmezánnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
bevásárlólista