Gazpacho
Elkészítési idő:
10 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A díszítéshez:
igény szerint friss korianderlevél
igény szerint kimagozott, durvára vágott piros húsú kaliforniai paprika
Elkészítés:
1. A paradicsomot, a kaliforniai paprikát, az uborkát, a mogyoróhagymát, a zsemlemorzsát, a mandulát és a fokhagymát simára keverjük egy robotgépben vagy mixerben.
2. Hozzáöntjük az olajat, az ecetet és a vizet. Sózzuk, borsozzuk. Még néhány másodpercig mixeljük.
3. A levest merőkanállal levesestálakba kanalazzuk. Kaliforniai paprikával és korianderrel díszítjük. Azonnal tálaljuk.
Előre is elkészíthetjük ezt a hideg levest, majd hűtőszekrényben tarthatjuk tálalásig. A hűtőből közvetlenül tálalás előtt vegyük ki, ekkor akár 1-2 jégkockát is tehetünk bele.