Gazpacho

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gazpacho
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db hámozott, vékonyra szeletelt uborka
1 db kimagozott, durvára vágott piros húsú kaliforniai paprika
25 dkg zsemlemorzsa
50 dkg hámozott, érett paradicsom
1 szem finomra vágott mogyoróhagyma
7 és fél dkg pirított mandula
10 dl hideg víz
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A díszítéshez:
igény szerint friss korianderlevél
igény szerint kimagozott, durvára vágott piros húsú kaliforniai paprika

Elkészítés:

1. A paradicsomot, a kaliforniai paprikát, az uborkát, a mogyoróhagymát, a zsemlemorzsát, a mandulát és a fokhagymát simára keverjük egy robotgépben vagy mixerben.

2. Hozzáöntjük az olajat, az ecetet és a vizet. Sózzuk, borsozzuk. Még néhány másodpercig mixeljük.

3. A levest merőkanállal levesestálakba kanalazzuk. Kaliforniai paprikával és korianderrel díszítjük. Azonnal tálaljuk.

Előre is elkészíthetjük ezt a hideg levest, majd hűtőszekrényben tarthatjuk tálalásig. A hűtőből közvetlenül tálalás előtt vegyük ki, ekkor akár 1-2 jégkockát is tehetünk bele.
Gazpacho
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2135 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Gazpacho
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
recept beküldése