Lencse- és zöldségcurry

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lencse- és zöldségcurry
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg sárga lencse
1 teáskanál
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál mustármag
10 dl víz
2 db összevágott paradicsom
6 evőkanál víz
2 evőkanál tamarind
½ teáskanál kristálycukor
3 db száraz, morzsolt piros chilipaprika
2 fej szeletelt hagyma
2 db levélkékre szedett curry
1 evőkanál tört koriander

Elkészítés:

1. A lencsét, a hagymát, a kurkumát, a paradicsomot, a currylevelet sós vízben 20 percig főzzük.

2. Hozzáadjuk azokat a zöldségeket (zöldségként felhasználhatunk: paprikát, padlizsánt, zöldborsót, zöldbabot, cukkinit, édesköményt, cikóriát, kelkáposztát, édeskáposztát, burgonyát, sárgarépát stb.), amelyeket hosszabb ideig kell főzni, mint például a burgonyát és a sárgarépát, majd a tamarinnal, a kókusszal (6 evőkanál vízben elkevert kókuszreszelékkel), a cukorral 15 percig együtt főzzük.

3. Beletesszük a maradék zöldségeket, a koriandert, és további 10 percig főzzük.

4. A mustármagot és a chilipaprikát megpirítjuk az olajon. A zöldséges curryhez adjuk, összekeverjük és 2 percig együtt pároljuk. Forrón tálaljuk.

Lencse- és zöldségcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1672 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Lencse- és zöldségcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
cikkek