Ananász- és kókuszcurry
Elkészítési idő:
45 perc
Munkaidő: 35 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4-6 főre
A curryhez:
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
A fűszeres krémhez:
A tálaláshoz:
igény szerint főtt rizs
Elkészítés:
1. A chilit, a koriandert, a fokhagymát, a mogyoróhagymát, a kurkumát és a gyömbért mozsárban összetörjük, pépesítjük.
2. Az olajat wokban vagy serpenyőben felforrósítjuk, a fűszeres krémet megpirítjuk.
3. Ráöntjük a kókusztejet és állandó keverés mellett felforraljuk.
4. Hozzáadjuk az ananászt, a csillagánizst, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a szerecsendiót, a lemongrasst és a lime-levet. Sózzuk, borsozzuk, majd 5-7 percig főzzük.
5. Belekeverjük a kókuszkrémet és még 2-3 percig együtt főzzük. Előmelegített tálalóedényben, sült mogyoróhagymával díszítve kínáljuk. Köretként főtt rizs illik hozzá.