Lencse és rizs paradicsomfeltéttel

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lencse és rizs paradicsomfeltéttel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg főtt rizs
35 dkg főtt lencse
A paradicsomfeltéthez:
100 dkg hámozott, finomra vágott paradicsom
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 nagyobb fej finomra vágott hagyma
2 evőkanál ecet
másfél dl víz
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A lencsét forró, sós vízben 30 percig főzzük.

2. A rizst forró, sós vízben 15 perc alatt puhára főzzük.

3. A hagymát és a fokhagymát az olajon 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot és 10-15 percig együtt főzzük.

4. Ráöntjük a vizet, az ecetet, és további 5-10 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk.

A tányérokra kanalazunk egy réteg lencsét, rá rizst rakunk, majd megint lencsét, aztán rizst, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A halmot rizzsel fejezzük be, a tetejére öntjük a paradicsomfeltétet. Melegen tálaljuk.

Lencse és rizs paradicsomfeltéttel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1885 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Lencse és rizs paradicsomfeltéttel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
most van szezonja