Sült bab paradicsommal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült bab paradicsommal
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db hámozott, finomra vágott paradicsom
50 dkg nagy szemű, fehér szárazbab
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
3 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 fej finomra vágott hagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az éjszakára beáztatott babot 60 percen át forró vízben főzzük. Lecsöpögtetjük.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

3. Egy nagy sütőtálban sózzuk, borsozzuk az olajat, a hagymát, a fokhagymát, a paradicsomot, a petrezselymet.

4. Beletesszük a babot és összekeverjük, majd 45-50 percig sütjük. Forrón tálaljuk.

Sült bab paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1812 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Sült bab paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
tippek, fortélyok