Koktélparadicsomos clafoutis

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Koktélparadicsomos clafoutis
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojás
7 dkg frissen reszelt parmezán sajt
50 dkg félbevágott koktélparadicsom
2 evőkanál liszt
1 dl tej
6 dkg tépett rukkola
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint rukkola

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Kiolajozunk négy, egyenként 2,5 deciliteres csészét vagy tűzálló edényt. A paradicsomokat elosztjuk az előkészített edényekben, azután sózzuk.

2. A lisztet, a tojásokat, a tejet, a créme fraiche-t, a parmezán felét simára keverjük. Hozzáadjuk a rukkolát.

3. A keveréket a paradicsom tetejére kanalazzuk. 15 percig sütjük, hogy megszilárduljon, és a teteje aranybarnává váljon. Megszórjuk a maradék parmezán sajttal. Forrón tálaljuk, mellé rukkolát kínálunk.

Créme fraiche helyett használhatunk half and half-ot (fele tej, fele tejszín) is.
Koktélparadicsomos clafoutis
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2028 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Koktélparadicsomos clafoutis
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
tippek, fortélyok