Paradicsompestós pirítós
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). A kenyérszeleteket tepsibe helyezzük, majd 1 evőkanálnyi olívaolajjal megspricceljük.
2. Oldalanként 5 percig sütjük, amíg aranyszínűek és ropogósak nem lesznek. A pirítósokat egy nagy tálra szedjük.
3. A napon szárított paradicsomot, a maradék olajat, a kapribogyót, a fokhagymát, a citromhéjat, a citromlevet és a kakukkfüvet robotgépben simára keverjük, pépesítjük.
4. A rukkolát szépen elrendezzük a kenyereken, a paradicsom-pestót a tetejükre öntjük, és szeletelt mozzarella sajttal díszítve tálaljuk.