Paradicsomos bruschetta
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 5 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A paradicsomokat, a hagymát, a bazsalikomot, a fokhagymát, az olívaolajat és a balzsamecetet összekeverjük egy tálban. Sózzuk, borsozzuk.
2. Letakarjuk folpackkal a tálat, és a keveréket 20 percen át pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
3. A kenyeret 2 centiméter vastag szeletekre vágjuk. Grillben vagy kenyérpirítóban oldalanként 1-2 percig pirítóssá sütjük.
4. A paradicsomos keveréket a pirítósok tetejére kanalazzuk, azután tálaljuk.
A bruschetta az egyik legnépszerűbb olasz előétel. Másnapos kenyérből készítik; a kenyeret megpirítják, fokhagymával bedörzsölik, extraszűz olívaolajjal megspriccelik, a tetejére pedig paradicsomot raknak, arra fehér vesebabot vagy spenótot -vagy bármilyen más zöldségfélét.