Paradicsomos bruschetta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paradicsomos bruschetta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál összetépkedett bazsalikom
25 dkg durvára vágott, sárga paradicsom
25 dkg durvára vágott, piros paradicsom
1 db vastagra szeletelt bagett
vagy
1 kisebb vastagra szeletelt szendvicskenyér
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 kisebb fej finomra vágott lilahagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomokat, a hagymát, a bazsalikomot, a fokhagymát, az olívaolajat és a balzsamecetet összekeverjük egy tálban. Sózzuk, borsozzuk.

2. Letakarjuk folpackkal a tálat, és a keveréket 20 percen át pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

3. A kenyeret 2 centiméter vastag szeletekre vágjuk. Grillben vagy kenyérpirítóban oldalanként 1-2 percig pirítóssá sütjük.

4. A paradicsomos keveréket a pirítósok tetejére kanalazzuk, azután tálaljuk.

A bruschetta az egyik legnépszerűbb olasz előétel. Másnapos kenyérből készítik; a kenyeret megpirítják, fokhagymával bedörzsölik, extraszűz olívaolajjal megspriccelik, a tetejére pedig paradicsomot raknak, arra fehér vesebabot vagy spenótot -vagy bármilyen más zöldségfélét.
Paradicsomos bruschetta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3533 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Paradicsomos bruschetta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
tippek, fortélyok