Paradicsomos-olívás bruschetta
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
A bruschettához:
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
A paradicsomos rátéthez:
Az olívás rátéthez:
Elkészítés:
1. Felmelegítjük a grillt. Elkészítjük a paradicsomrátétet: a paradicsomot 5 perc alatt megsütjük az olajon. A sült paradicsomot tálba rakjuk. A hagymát, a bazsalikomot és a cukrot hozzátesszük.
2. Elkészítjük az olívás rátétet: a fekete és a zöld olajbogyót, az oregánót és az olajat robotgépbe öntjük, durvára vágjuk.
3. Elkészítjük a bruschettát: a kenyereket aranybarnára pirítjuk. Valamennyi kenyeret megdörzsöljük fokhagymagerezddel. A kenyereket tálra helyezzük, kevés olajjal megspricceljük. Rákanalazzuk a paradicsomos feltétet, majd következhet az olívás rátét. Sózzuk, borsozzuk, végül tálaljuk.