Paradicsomos-olívás bruschetta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paradicsomos-olívás bruschetta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A bruschettához:
12 szelet kenyér
3 gerezd hámozott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A paradicsomos rátéthez:
2 nagy paradicsom
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ teáskanál kristálycukor
1 evőkanál összetépkedett bazsalikom
1 kisebb fej finomra vágott hagyma
Az olívás rátéthez:
3 dkg kimagozott zöld olívabogyó
6 dkg kimagozott fekete olajbogyó
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál friss, finomra vágott oregánó

Elkészítés:

1. Felmelegítjük a grillt. Elkészítjük a paradicsomrátétet: a paradicsomot 5 perc alatt megsütjük az olajon. A sült paradicsomot tálba rakjuk. A hagymát, a bazsalikomot és a cukrot hozzátesszük.

2. Elkészítjük az olívás rátétet: a fekete és a zöld olajbogyót, az oregánót és az olajat robotgépbe öntjük, durvára vágjuk.

3. Elkészítjük a bruschettát: a kenyereket aranybarnára pirítjuk. Valamennyi kenyeret megdörzsöljük fokhagymagerezddel. A kenyereket tálra helyezzük, kevés olajjal megspricceljük. Rákanalazzuk a paradicsomos feltétet, majd következhet az olívás rátét. Sózzuk, borsozzuk, végül tálaljuk.

Paradicsomos-olívás bruschetta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1620 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Paradicsomos-olívás bruschetta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
ételfotó