Tonhalas kosárkák

Tonhalas vol-au-vent

Adag: 2-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál vaj
2 evőkanál fehér liszt
2 szem finomra vágott mogyoróhagyma
dl frissen préselt/facsart citromlé
2 és fél dl tej
5 dkg frissen reszelt sajt
1 db finomra reszelt, héja citrom
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tetejére:
1 evőkanál finomra vágott snidling

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). A tésztakosárkákat 8-10 perc alatt ropogósra sütjük egy tepsiben.

2. A finomra vágott mogyoróhagymát 2-3 perc alatt hirtelen megsütjük a vajon. Hozzáadjuk a lisztet, és 1 percig kevergetjük. Óvatosan felöntjük a tejjel, és fokozatosan besűrítjük, miközben simára keverjük.

3. Hozzáadjuk a sajtot, a citromhéjat és a citromlevet, illetve az összetört tonhalat. Az összes hozzávalót átforrósítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha a keverék túl sűrű lenne, kevés tejjel hígíthatjuk.

4. A tonhalas keveréket a tésztakosárkákba kanalazzuk, a tetejüket megszórjuk finomra vágott snidlinggel. Melegen tálaljuk.

A vol-au-vent kosárka tradicionális francia tészta-feleség. Nevét így lehetne lefordítani: "szélben szárított". A kis, leveles tésztából készült kagylók vagy kosárkák a sütés után valóban szélfúttak lesznek.
A tonhalas kosárkák elkészítéséhez enyhe ízesítésű francia sajtot használjunk.
Tonhalas kosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1605 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Tonhalas kosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
bevásárlólista