Piros-sárga keksz kukoricával és kaliforniai paprikával

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Piros-sárga keksz kukoricával és kaliforniai paprikával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg kockára vágott piros húsú kaliforniai paprika
½ evőkanál olvasztott vaj
2 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
2 szem finomra vágott mogyoróhagyma
1 dl tejföl
1 dl tej
2 db tojás
12 és fél dkg sütőporos liszt
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A sütéshez:
igény szerint olívaolaj
A tálaláshoz:
igény szerint tejföl

Elkészítés:

1. A konzervkukoricát, a kukoricaszemeket, a tejet, a tojásokat, a kaliforniai paprikát, a mogyoróhagymát, a petrezselymet és a vajat összekeverjük egy tálban.

2. Hozzáadjuk a lisztet, majd simára keverjük. Sózzuk, borsozzuk.

3. Felforrósítjuk az olajat egy nagy serpenyőben. Evőkanálnyi tésztakeveréket teszünk óvatosan a forró olajba.

4. Addig sütjük, amíg mindkét oldala aranybarna nem lesz: úgy 3-4 perc alatt felemelkedik. Konyhai papírtörlőn alaposan lecsöpögtetjük.

Piros-sárga keksz kukoricával és kaliforniai paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 709 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Piros-sárga keksz kukoricával és kaliforniai paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
bevásárlólista