Ázsiai csirkerolád

| Hússal töltött rizstészta receptek
Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ázsiai csirkerolád
Adag: 7 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
14 lap rizspapír
2 és ⅓ evőkanál korianderlevél
2 evőkanál mentalevél
23 és ⅓ dkg darabolt grillcsirke
vagy
23 és ⅓ dkg darabolt, sült csirkemell
2 és ⅓ evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
2 evőkanál édes chiliszósz
7 dkg rizstészta
5 ¾ dkg friss babcsíra
5 ¾ dkg friss zöldborsócsíra
1 és ¼ szál reszelt sárgarépa
A tálaláshoz:

Elkészítés:

1. A rizsmetéltet tálba rakjuk, és annyi forró vizet öntünk rá, amennyi ellepi, majd 5 percig áztatjuk. Lecsöpögtetjük, félrerakjuk. A metéltet durvára vágjuk.

2. A cérnametéltet, a feldarabolt csirkemellet, a sárgarépát, a babcsírát, a borsóbimbót vagy borsócsírát, a koriandert és a mentát összekeverjük egy tálban.

3. Az édes csiliszószt és a frissen facsart citromlevet összekeverjük egy kis tálban. A csirkés keverékre öntjük, alaposan összerázzuk.

4. A rizspapírlapokat meleg vízbe mártjuk, hogy megpuhuljanak. Ezután tiszta munkafelületen a tetejükre halmozunk egy kevés csirkés keveréket. A rizspapírokat feltekerjük, a széleket gondosan visszadugdossuk. Édes thai csiliszósszal tálaljuk.

A rizspapír rizslisztből, sóból és vízből készül. A világszerte kedvelt tavaszi tekercseket rizspapírokba töltik és tekerik sütés, főzés előtt.

Édes chilimártás

Édes chilimártás
6 nagyobb piros chilipaprika
25 dkg porcukor
2 teáskanál halszósz
1 evőkanál apróra vágott piros chilipaprika
0.6 dl fehér ecet
1 teáskanál
4 gerezd finomra vágott fokhagyma

1. A nagy piros chiliket kimagozzuk, és 15 percre forró vízbe áztatjuk.

2. Robotgépben simára keverjük az aprított piros chilivel, a fehér ecettel, a porcukorral, a sóval és a finomra aprított fokhagymával.

3. Áttesszük egy lábosba, és közepes hőfokon 15 percig főzzük, gyakran megkeverjük, míg besűrűsödik. Lehűtjük. Belekeverjük a halszószt.

Ázsiai csirkerolád
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1528 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Ázsiai csirkerolád
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
lexikon