Kolbásztabbuleh tekercsben

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kolbásztabbuleh tekercsben
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szál fűszeres, darabolt kolbász
4 db pita
vagy
vagy
15 dkg humusz
6 dkg finomszemcséjű bulgur
vagy
6 dkg bulgur
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ db lilahagyma
1 nagy darabolt paradicsom
2 evőkanál friss, finomra vágott menta
dl frissen préselt/facsart citromlé
3 dkg friss, finomra vágott petrezselyemzöld
igény szerint hideg víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Tálba szórjuk a bulgurt, és leöntjük annyi hideg vízzel, amennyi ellepi. 25 percre félrerakjuk. A kolbászt egy evőkanálnyi olajon körülbelül 10 percig sütjük. Félrehúzzuk a tűzről, félrerakjuk.

2. A bulgurból kifacsarjuk a fel nem szívott vizet, majd tálba tesszük. Belekeverjük a petrezselymet, a mentát, a feldarabolt paradicsomot, a hagymát, a kolbászsütésből visszamaradt olajat és a citromlevet. Sózzuk, borsozzuk. A kolbászt vastag, hosszúkás darabokra vágjuk.

3. A lapos libanoni lepényeket vagy pitákat kiterítjük egy tiszta munkafelületen. Valamennyit megkenjük a humusszal, a tetejükre halmozzuk a kolbászdarabokat. Szorosan feltekerjük. A tekercseket félbevágjuk, és azonnal tálaljuk.

Pita

Pita
50 dkg finomliszt
3.1 dl langyos víz
1 teáskanál
1 teáskanál kristálycukor
5 gramm szárított élesztő vagy
15 gramm élesztő

1. A cukrot beleszórjuk a langyos vízbe, belemorzsoljuk az élesztőt (vagy beleszórjuk

a szárított élesztőt), és körülbelül 10 perc alatt felfuttatjuk (a tetejének habosnak kell lennie).

2. A lisztet és a sót tálba szitáljuk.

3. A közepébe mélyedést nyomunk, ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt és annyi vizet, hogy sima tésztát kapjunk.

4. Enyhén lisztezett munkalapra borítjuk, és körülbelül 10 perc alatt simára és rugalmasra gyúrjuk.

5. Cipóvá formázva kiolajozott keverőtálba tesszük, tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen 120 perc alatt a kétszeresére kelesztjük.

6. A sütőt 225 °C-ra (gázon 7-es fokozatra) előmelegítjük. A tésztából kis gombócokat formázunk, és ezeket kézzel kihúzkodjuk.

7. A lepényeket fél cm vastag körlappá nyújtjuk.

8. A pitát előkészített sütőlapra fektetjük, és egy kevés vízzel megspriccelve, 8-10 perc alatt rózsaszínűre sütjük; ezalatt kicsit fel is púposodik. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Kolbásztabbuleh tekercsben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1460 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Kolbásztabbuleh tekercsben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
twitter