Baconös és gombás pizza



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 230 fokra (gáztűzhelynél 8-as fokozat). A bacont és a gombát hirtelen kisütjük az olajon. A gomba körülbelül 5 perc alatt puhul meg. Félrehúzzuk a tűzről.
2. Az elősütött, 30cm átmérőjű pizzát megkenjük a sűrített paradicsommal. A tetejére halmozzuk a gombát, a bacont, a vékony szeletekre vágott mogyoróhagymát és a reszelt mozzarellát.
3. Úgy 12-15 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz. A tetejére szórjuk a rukkolát, azután sózzuk és borsozzuk. Forrón tálaljuk.
Pizzatészta

1. Az élesztőt szétmorzsoljuk és rászórjuk a cukrot. A víz felével addig keverjük, míg az élesztő folyékony nem lesz (1. kép).
2. A lisztet tálba tesszük és mélyedést nyomunk bele. Beleöntjük az élesztőt és meghintjük liszttel. Letakarva meleg helyen 15 percig kelesztjük (2. kép).
3. Hozzáadjuk a sót és az olajat, és a konyhai robotgép dagasztójával rugalmas tésztát dagasztunk. Közben hozzáöntjük a víz másik felét (3. kép).
4. A tésztát meghintjük liszttel, letakarjuk és 45 percig kelesztjük (4. kép). Utána megint erősen átgyúrjuk, kinyújtjuk, rátesszük a feltétet és megsütjük.