Füstöltlazac-mártogatós
Elkészítési idő:
10 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 8 főre
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
ízlés szerint friss, finomra vágott kapor
Elkészítés:
1. A füstölt lazacot, a krémsajtot, a citromlevet, a kapribogyót és a kaprot simára keverjük egy robotgépben. Sózzuk, megszórjuk frissen őrölt borssal.
2. A mártogatóst kanalanként tálalótálkába halmozzuk, a tetejét kapor-ágacskával díszítjük. Krékerrel kínáljuk.
Egy pohár itallal akár előételként is kínálhatjuk ezt a remek mártogatóst. A nagyon vékony, ropogós kréker helyett tálalhatjuk burgonya- vagy kukoricachipsszel is, vagy akár vékony szelet pirított kenyérrel.