Tésztasaláta paradicsommal és parmezánnal

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tésztasaláta paradicsommal és parmezánnal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg penne
25 dkg negyedelt koktélparadicsom
12 és fél dkg frissen reszelt parmezán sajt
3 dkg összetépkedett bazsalikomlevél
4 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 evőkanál pirított fenyőmag
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
1 ág bazsalikom

Elkészítés:

1. A pennét nagy fazéknyi forró, sós vízben al dente főzzük. A paradicsomot, a fokhagymát, a bazsalikomot és az olajat összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.

2. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat). Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. Egyenletesen beleszórjuk a sajtot, amit 5 percig sütünk. Eközben kissé megolvad, és világosbarna színű lesz. Kivesszük a sütőből, és félrerakjuk, hogy hűljön.

3. Leszűrjük a tésztát, hideg vízbe rakjuk, hogy megelőzzük a további puhulását. A tésztát alaposan összekeverjük a paradicsommal, és egy tálra helyezzük.

4. A sült sajtot a tészta tetejére szórjuk. A bazsalikomágról letépkedett levelekkel és fenyőmaggal megszórva kínáljuk.

Tésztasaláta paradicsommal és parmezánnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 647 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Tésztasaláta paradicsommal és parmezánnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
szólj hozzá, értékelj