Indiai rizssaláta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Indiai rizssaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg konzerv csicseriborsó
30 dkg basmati rizs
5 dkg pirított mandula
2 evőkanál mustármag
½ teáskanál őrölt kurkuma
1 rúd fahéj
2 db tört kardamonhüvely
másfél dkg durvára tört koriander
2 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál finomított kristálycukor

Elkészítés:

1. A rizst a kurkumával, a kardamommal és a fahéjrúddal kissé sós, forró vízben körülbelül 10-15 perc alatt puhára főzzük. Alaposan lecsöpögtetjük, és egy nagy tálba öntjük.

2. A mustármagot egy kis serpenyőben, szárazon pirítjuk. Hozzákeverjük az olajat, a fehérborecetet és a cukrot.

3. A mandulát, az aranymazsolát, a csicseriborsót és a koriandert a rizshez keverjük. Meglocsoljuk a dresszinggel. Alaposan összerázzuk, azután tálaljuk.

Indiai rizssaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1736 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Indiai rizssaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
twitter