Saláta édesköménnyel, zöldbabbal és ricottával

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Saláta édesköménnyel, zöldbabbal és ricottával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg zöldbab
25 dkg ricotta sajt
2 db zsenge, vékonyra szeletelt édeskömény
4 és fél dkg fenyőmag
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az édesköményt, a citromlevet és 60 milliliternyi olajat összekeverünk egy tálban. Lefedjük, 10 percre félrerakjuk, hogy az ízek összeérjenek.

2. Egy kis serpenyőben, a maradék olajon aranyszínűre pirítjuk a fenyőmagot, úgy 3 perc alatt. Lehúzzuk a tűzről, félrerakjuk.

3. A zöldbabot kissé sós, forró vízben 2 perc alatt megfőzzük. Leöntjük, és hideg víz alatt lecsöpögtetjük. Tiszta konyhai papírtörlőn megszárítjuk.

4. A fenyőmagot, a zöldbabot és a ricottát az édesköményes keverékhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk. Óvatosan összerázzuk, végül tálaljuk.

Saláta édesköménnyel, zöldbabbal és ricottával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1382 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Saláta édesköménnyel, zöldbabbal és ricottával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
tippek, fortélyok