Garnélarákos avokádósaláta

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Kapros dresszing:
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
dl tejföl
2 evőkanál finomra vágott kapor
2 teáskanál frissen préselt/facsart citromlé
1 teáskanál dijoni mustár
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
Saláta:
1 fej zsenge római saláta
2 db hámozott, szeletelt avokádó
24 db tisztított, főtt garnélarák

Elkészítés:

1. Elkészítjük a kapros öntetet: a tojássárgáját, a dijoni mustárt gyöngyöző vízfürdő fölött elektromos habverővel, magas fokozaton fényesre verjük.

2. Óvatosan, vékony sugárban hozzáöntjük az olajat, és állandóan kevergetve besűrítjük. Hozzáadjuk a citromlevet és a kaprot. A tejföl után sózzuk, borsozzuk.

3. Elkészítjük a salátát. A római saláta leveleit, a garnélarákot és a hosszában szeletelt avokádót 4 tányérra helyezzük. Leöntjük a kapros öntettel, majd tálaljuk.

Garnélarákos avokádósaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2691 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Garnélarákos avokádósaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
facebook