Padlizsános, mozzarellás saláta



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 230 fokra (gáztűzhelynél 8-as fokozat).
2. Az olajat és a fokhagymát összekeverjük egy tálban.
3. A padlizsánszeleteket tepsibe rakjuk, majd meglocsoljuk az olajos, fokhagymás keverékkel, és sózzuk, borsozzuk.
4. A padlizsánt körülbelül 20 percig sütjük, amíg a szeletek meg nem puhulnak.
5. A sült padlizsánszeleteket elrendezzük 4 tányéron, hozzáadjuk a mozzarellaszeleteket, a rukkolát, a paradicsomszeleteket. A tetejét rukkola- vagy bazsalikompestóval locsoljuk meg. Ropogós kenyérszeletekkel tálaljuk.
Pesto

1. A bazsalikomleveleket letépjük a szárról, jól megmossuk, salátacentrifugában alaposan leszárítjuk, vagy konyharuhával leitatjuk róluk a nedvességet.
2. A parmezán sajtot konyhai robotgépben kenyérmorzsa állagúra daráljuk. Hozzátesszük a fokhagymát meg a fenyőmagot is, durvára eldolgozzuk. Végül hozzáadjuk a bazsalikomot is, és az egészet összemixeljük.
3. Az olívaolajat lassan a pépbe csurgatjuk, hogy kenhető masszát kapjunk.
4. A pestót frissen főzött spagettihez keverjük, vagy a faszenes grillen sült húsokhoz, zöldségekhez kínáljuk. A mártás, lefedve,
3 napig a hűtőszekrényben eltartható.