Padlizsános, mozzarellás saláta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Padlizsános, mozzarellás saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet vékonyra szeletelt mozzarella sajt
2 db vékonyra szeletelt paradicsom
1 db szeletelt padlizsán
1 csokor rukkola
dl pesto szósz
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint friss, ropogós kenyér

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 230 fokra (gáztűzhelynél 8-as fokozat).

2. Az olajat és a fokhagymát összekeverjük egy tálban.

3. A padlizsánszeleteket tepsibe rakjuk, majd meglocsoljuk az olajos, fokhagymás keverékkel, és sózzuk, borsozzuk.

4. A padlizsánt körülbelül 20 percig sütjük, amíg a szeletek meg nem puhulnak.

5. A sült padlizsánszeleteket elrendezzük 4 tányéron, hozzáadjuk a mozzarellaszeleteket, a rukkolát, a paradicsomszeleteket. A tetejét rukkola- vagy bazsalikompestóval locsoljuk meg. Ropogós kenyérszeletekkel tálaljuk.

A legdrágább és legjobb minőségű mozzarellát Olaszországban bivalytejből készítik. Természetesen jó minőségű tehéntej is adhatja a mozzarella alapját.

Pesto

Pesto
10 dkg reszelt parmezán sajt
5 dkg fenyőmag
8 dkg friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj

1. A bazsalikomleveleket letépjük a szárról, jól megmossuk, salátacentrifugában alaposan leszárítjuk, vagy konyharuhával leitatjuk róluk a nedvességet.

2. A parmezán sajtot konyhai robotgépben kenyérmorzsa állagúra daráljuk. Hozzátesszük a fokhagymát meg a fenyőmagot is, durvára eldolgozzuk. Végül hozzáadjuk a bazsalikomot is, és az egészet összemixeljük.

3. Az olívaolajat lassan a pépbe csurgatjuk, hogy kenhető masszát kapjunk.

4. A pestót frissen főzött spagettihez keverjük, vagy a faszenes grillen sült húsokhoz, zöldségekhez kínáljuk. A mártás, lefedve,

3 napig a hűtőszekrényben eltartható.

Padlizsános, mozzarellás saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1613 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Padlizsános, mozzarellás saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
facebook