Füstölt lazacos, avokádós saláta

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető drága
Füstölt lazacos, avokádós saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg szeletelt füstölt lazac
2 db avokádó
1 evőkanál finomított kristálycukor
2 evőkanál olaj
25 dkg zsenge spenót
dl mirin
dl szójaszósz
2 evőkanál szezámmag

Elkészítés:

1. A szezámmagot zsiradék hozzáadása nélkül körülbelül 4 perc alatt barnára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, félrerakjuk.

2. A japán főzőbort (mirin), a szójaszószt, az olajat és a cukrot összekeverjük egy serpenyőben. Felforraljuk, és addig kevergetjük, amíg a cukor tökéletesen fel nem olvad. Körülbelül 1 percen át forraljuk. Félrerakjuk, hogy kissé kihűljön.

3. Az avokádókat kimagozzuk, meghámozzuk. Vékony szeletekre vágjuk.

4. A zsenge spenótlevelet és az avokádószeleteket négy tányérra halmozzuk. A tetején elosztjuk a füstölt lazacot, amit meglocsolunk a meleg szójaszószos keverékkel. Végül megszórjuk szezámmaggal, és tálaljuk.

A mirin édes rizsbor, hasonló a szakéhoz, csak kevesebb benne az alkohol. Igencsak erős, kiemelkedő az ízhatása; főképp halas ételekhez használják.
Füstölt lazacos, avokádós saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2534 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Füstölt lazacos, avokádós saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
facebook