Chilis sertés és cukorborsó-saláta

Csilis sertés- és cukorborsó saláta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Chilis sertés és cukorborsó-saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg sertésfilé
12 és fél dkg hüvelyes, vékonyra szeletelt cukorborsó
2 db kimagozott, vékonyra szeletelt piros thai chilipaprika
1 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál halszósz
4 dkg pirított mogyoró
4 db vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
2 evőkanál kristálycukor
dl frissen préselt/facsart citromlé
dl mogyoróolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Felmelegítjük a grillserpenyőt. Sózzuk, borsozzuk a sertésfilét, majd egyenletesen megpirítjuk a grillserpenyőben, körülbelül 10-15 perc alatt. A megsült húst tálra tesszük, és letakarjuk alumíniumfóliával.

2. A chilit, a citromlevet, a mogyoróolajat, a cukrot, a halszószt és a szezámolajat összekeverjük egy kis tálban.

3. A cukorborsót kissé sós forró vízben 1 perc alatt megfőzzük. Alaposan lecsöpögtetjük. A cukorborsót, a mogyoróhagymát és a csilis dresszinget összekeverjük egy nagy tálban.

4. A megsült sertésfilét vékony szeletekre vágjuk, a salátához adjuk. Óvatosan összerázzuk a korianderlevelekkel és a pirított, összetört mogyoróval.

Chilis sertés és cukorborsó-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1386 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Chilis sertés és cukorborsó-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
szótár