Gombás, fenyőmagos, parmezános saláta

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gombás, fenyőmagos, parmezános saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg szeletelt csiperkegomba
9 dkg forgácsolt parmezán sajt
6 dkg fenyőmag
15 dkg zsenge zöldsaláta
vagy
15 dkg zsenge spenót
2 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál finomra vágott snidling
1 evőkanál magos mustár
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A fenyőmagot egy kis serpenyőben szárazon, körülbelül 3 perc alatt aranyszínűre pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, félrerakjuk.

2. Az olajat, a balzsamecetet és a mustárt alacsony hőfokon, állandóan kevergetve addig főzzük, míg az anyagok egyesülnek, ez körülbelül 1 percet vesz igénybe.

3. Hozzáadjuk a gombát, és addig rázogatjuk, míg az olajos-ecetes-mustáros öntet a gombát teljesen be nem vonja. Rászórjuk a fenyőmagot és a snidlinget. Sózzuk, borsozzuk.

4. Kibélelünk a zöldsalátával egy salátástálat. A tetejére tesszük a gombát, és megszórjuk parmezánforgácsokkal.

A recept elkészítéséhez használhatunk ázsiai zöldsalátát is.
Gombás, fenyőmagos, parmezános saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1021 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Gombás, fenyőmagos, parmezános saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
bevásárlólista