Saláta baconnel, spárgával és tojással



Elkészítés:
1. A tojásokat 10 perc alatt megfőzzük. Leöntjük a vizet, és az edényt újratöltjük hideg vízzel. 5 percre félrerakjuk hűlni a tojásokat, azután megtisztítjuk és félbevágjuk. Egy evőkanálnyi olajon 5 perc alatt ropogósra sütjük a bacont, majd szűrőkanállal kiszedjük, félrerakjuk.
2. Ugyanabban a serpenyőben, a visszamaradt zsiradékon és a maradék 1 evőkanál olajon körülbelül 4 perc alatt aranyszínűre pirítjuk a fokhagymát és a zsemlemorzsát.
3. A spárgát és a zöldbabot enyhén sós, forró vízben 2 perc alatt puhára főzzük. Leöntjük, lecsepegtetjük, és egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a kisült, ropogós szalonnát és a fokhagymás zsemlemorzsát. Óvatosan összerázzuk.
4. Tálalás előtt a saláta tetejére helyezzük a félbevágott tojásokat. Sózzuk, borsozzuk, végül tálaljuk.