Saláta baconnel, spárgával és tojással

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Saláta baconnel, spárgával és tojással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg darabolt spárga
25 dkg vajbab
24 dkg baconszalonna
4 db keményre főzött tojás
9 dkg zsemlemorzsa
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tojásokat 10 perc alatt megfőzzük. Leöntjük a vizet, és az edényt újratöltjük hideg vízzel. 5 percre félrerakjuk hűlni a tojásokat, azután megtisztítjuk és félbevágjuk. Egy evőkanálnyi olajon 5 perc alatt ropogósra sütjük a bacont, majd szűrőkanállal kiszedjük, félrerakjuk.

2. Ugyanabban a serpenyőben, a visszamaradt zsiradékon és a maradék 1 evőkanál olajon körülbelül 4 perc alatt aranyszínűre pirítjuk a fokhagymát és a zsemlemorzsát.

3. A spárgát és a zöldbabot enyhén sós, forró vízben 2 perc alatt puhára főzzük. Leöntjük, lecsepegtetjük, és egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a kisült, ropogós szalonnát és a fokhagymás zsemlemorzsát. Óvatosan összerázzuk.

4. Tálalás előtt a saláta tetejére helyezzük a félbevágott tojásokat. Sózzuk, borsozzuk, végül tálaljuk.

Saláta baconnel, spárgával és tojással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1693 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Saláta baconnel, spárgával és tojással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
most van szezonja