Paradicsomos, petrezselymes saláta bárányhússal

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paradicsomos, petrezselymes saláta bárányhússal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg sárga, félbevágott paradicsom
10 dkg durvára vágott petrezselyemzöld
50 dkg kicsontozott bárányhús
vagy
50 dkg kicsontozott vesepecsenye
4 db szeletelt mogyoróhagyma
1 db kockára vágott uborka
1 evőkanál méz
2 teáskanál magos mustár
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
ízlés szerint humusz

Elkészítés:

1. Közepes hőfokon felmelegítünk egy teflonserpenyőt. A húsdarabokat megkenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk. A húst időnként megforgatva, legalább 8-10 percig sütjük. A sült bárányt tálra rakjuk, alumíniumfóliával letakarjuk, félretesszük pihenni.

2. Az átlósan szeletelt mogyoróhagymát, a petrezselymet, a paradicsomot, az uborkát egy nagy tálba tesszük. A maradék olajat, a mustárt és a mézet összekeverjük egy kis tálban. Sózzuk, borsozzuk.

3. A bárányhúst vékony szeletekre vágjuk, és a salátához adjuk. A saláta tetejét meglocsoljuk a dresszinggel, és óvatosan összerázzuk. Humusszal tálaljuk.

Paradicsomos, petrezselymes saláta bárányhússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1706 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Paradicsomos, petrezselymes saláta bárányhússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
szólj hozzá, értékelj