Sütőtökös, spenótos és kecskesajtos saláta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sütőtökös, spenótos és kecskesajtos saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg sütőtök
15 dkg morzsolt kecskesajt
12 és fél dkg zsenge spenót
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál világos barna cukor
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 230 fokra (gáztűzhelynél 8-as fokozat). Sütőpapírral kibélelünk egy nagy sütőtepsit. A sütőtököt vékony cikkekre vágjuk. Az olívaolajat, a balzsamecetet és a barna cukrot összekeverjük egy tálban. Sózzuk, borsozzuk.

2. A sütőtököt alaposan összerázzuk e keverékben. A sütőtökszeleteket az előkészített tepsibe rakjuk. Körülbelül 15 perc alatt puhára és barna színűre sütjük. 5 percig hűlni hagyjuk.

3. A sült sütőtököt a zsenge spenótlevelekkel díszítjük, és a tányérokra helyezzük. Megszórjuk az összemorzsolt kecskesajttal, és meglocsoljuk a tepsiben összegyűlt szafttal. Azonnal tálaljuk.

Sütőtökös, spenótos és kecskesajtos saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2226 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Sütőtökös, spenótos és kecskesajtos saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
lexikon