Rukkola, pancetta és paradicsomsaláta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rukkola, pancetta és paradicsomsaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg rukkola
15 dkg durvára vágott pancetta
25 dkg félbevágott koktélparadicsom
1 teáskanál finomított kristálycukor
2 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál forgácsolt parmezán sajt
4 és fél dkg fenyőmag
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). A paradicsomokat vágott felükkel felfelé tepsibe rakjuk. Megspricceljük egy evőkanál olajjal, megszórjuk cukorral. Sózzuk, borsozzuk. Körülbelül 10 percig sütjük, amíg csaknem teljesen megpuhul.

2. A fenyőmagot 1 teáskanál olajon, körülbelül 3 perc alatt világosbarnára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, félrerakjuk. A pancettát 3 perc alatt ropogósra sütjük. Félrerakjuk.

3. A rukkolát, a sült paradicsomot, a fenyőmagot és a sült pancettát egy nagy tálban alaposan összerázzuk. Sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk a maradék olajjal és a balzsamecettel. Rászórjuk a parmezánforgácsokat, és tálaljuk.

Rukkola, pancetta és paradicsomsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1529 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Rukkola, pancetta és paradicsomsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
recept beküldése