Fokhagymás joghurtmártás

Jaurti me szkordo

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fokhagymás joghurtmártás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 dl joghurt
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld
vagy
2 evőkanál finomra aprított kapor
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A joghurtot feldolgozás előtt kendőbe tesszük, lecsepegtetjük, kicsavarjuk.

2. Ezután a fokhagymával és az olívaolajjal egy tálban jól elkeverjük. Sóval és borssal ízesítjük, és hideg helyre tesszük.

3. A kaprot vagy a petrezselymet csak röviddel tálalás előtt keverjük hozzá.

Sült zöldségekhez (például padlizsánhoz vagy cukkinihez) illik, de szívesen tálalják sült hús vagy hal mellé is.
Fokhagymás joghurtmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 6547 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Fokhagymás joghurtmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
szólj hozzá, értékelj