Parmezán sajtos pirított kenyér

Crostini al Parmigiano

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Parmezán sajtos pirított kenyér
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db bagett
40 dkg reszelt parmezán sajt
1 dl vörösbor
3 dkg vaj
másfél dl tej
2 db tojás
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A tojást, a tejet és a parmezán sajtot összekeverjük, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

2. A bagettet felszeleteljük, és minden szeletet megkenünk a sajtpéppel.

3. Serpenyőben a vajat felforrósítjuk, kissé megpirítjuk benne a kenyérszeleteket.

4. Néhány perc múlva ráöntjük a bort, és fedő alatt addig melegítjük, amíg a sajt elolvad.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Parmezán sajtos pirított kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1925 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Parmezán sajtos pirított kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
most van szezonja