Rómaikömény-mártás (Történelmi recept alapján)

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rómaikömény-mártás (Történelmi recept alapján)
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 teáskanál finomra aprított petrezselyemzöld
1 teáskanál finomra aprított menta
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál finomra aprított zellerzöld
vagy
1 teáskanál finomra aprított lestyán levél
6 dkg világos méz
dl halszósz
másfél dl fehérbor
másfél dl fehérborecet
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

A hozzávalókat lábosba tesszük, és többször felforraljuk.

A mártás akkor van kész, ha enyhén besűrűsödött.

Hal- és húsételekhez tálalhatjuk, de kitűnően illik burgonyához, gombóchoz és tésztához is.
Rómaikömény-mártás (Történelmi recept alapján)
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2396 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Rómaikömény-mártás (Történelmi recept alapján)
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
twitter