Báránysült tojással és citrommal

Agnello all'uovo e limone

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Báránysült tojással és citrommal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db citrom leve
100 dkg bárányhús
2 és fél dl száraz fehérbor
2 és fél dl húsleves
10 dkg nyers sonka
2 dkg zsír
vagy
2 dkg vaj
igény szerint búzaliszt
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint szerecsendió

Elkészítés:

1. A megtisztított hagymát összevagdaljuk, a sonkát csíkokra vágjuk, mélyebb serpenyőben a zsírral vagy a vajjal kisütjük, sózzuk, borsozzuk, ráreszelünk kevés szerecsendiót.

2. A bárányhúst lemossuk, leszárítjuk, feldaraboljuk, lisztbe forgatjuk, hozzáadjuk a hagymához, és jól átsütjük. Felöntjük a húslevessel, hagyjuk besűrűsödni. Ráöntjük a fehérbort, még egyszer sózzuk, borsozzuk, kis lángon kb. két órán keresztül pároljuk. Amikor a hús megpuhult, kivesszük a serpenyőből, melegen tartjuk.

3. A tojássárgáját a citromlével felverjük, és belekeverjük a pecsenyelébe. Az edényt ismét tűzre tesszük, és a mártást a legkisebb lángon addig keverjük, amíg habos lesz. A húsra öntjük, azonnal tálaljuk.

Bárányhús-alaplé

Kép nélkül
150 dkg báránycsont
2 db apróra vágott sárgarépa
30 dl víz
6 szem bors
1 fej negyedekre vágott vöröshagyma
1 szál darabolt póréhagyma
1 szál darabolt szárzeller

1. Nagy fazékba tesszük a báránycsontot (1. kép). Felöntjük vízzel, felforraljuk, majd a csontokat kivesszük, lecsepegtetjük, leöblítjük.

2. A csontokat tiszta fazékba tesszük. Hozzáadjuk a felnegyedelt vöröshagymát, az apróra vágott sárgarépát, a darabokra vágott póréhagymát és szárzellert. Beletesszük a bouquet garnit (2. kép), a borsot, és felöntjük a vízzel.

3. Felforraljuk, majd kis lángon 120-180 percen át gyöngyöztetve főzzük, közben a habot és a zsírt rendszeresen leszedjük a tetejéről. Ehhez használjunk lapos szűrőkanalat (3. kép).

4. A levet tálba szűrjük. A csontokból és a zöldségekből merőkanállal az összes folyadékot kinyomkodjuk (4. kép). Néhány órára hideg helyre tesszük, a megszilárdult zsírt a tetejéről leszedjük.

Báránysült tojással és citrommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1092 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Báránysült tojással és citrommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
van itthon