Báránysült tojással és citrommal

Agnello all'uovo e limone

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Báránysült tojással és citrommal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db citrom leve
100 dkg bárányhús
2 és fél dl száraz fehérbor
2 és fél dl húsleves
10 dkg nyers sonka
2 dkg zsír
vagy
2 dkg vaj
igény szerint búzaliszt
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint szerecsendió

Elkészítés:

1. A megtisztított hagymát összevagdaljuk, a sonkát csíkokra vágjuk, mélyebb serpenyőben a zsírral vagy a vajjal kisütjük, sózzuk, borsozzuk, ráreszelünk kevés szerecsendiót.

2. A bárányhúst lemossuk, leszárítjuk, feldaraboljuk, lisztbe forgatjuk, hozzáadjuk a hagymához, és jól átsütjük. Felöntjük a húslevessel, hagyjuk besűrűsödni. Ráöntjük a fehérbort, még egyszer sózzuk, borsozzuk, kis lángon kb. két órán keresztül pároljuk. Amikor a hús megpuhult, kivesszük a serpenyőből, melegen tartjuk.

3. A tojássárgáját a citromlével felverjük, és belekeverjük a pecsenyelébe. Az edényt ismét tűzre tesszük, és a mártást a legkisebb lángon addig keverjük, amíg habos lesz. A húsra öntjük, azonnal tálaljuk.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Báránysült tojással és citrommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 796 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Báránysült tojással és citrommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
twitter