Papírzacskóban párolt vörösmárna

Triglie al cartoccio

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Papírzacskóban párolt vörösmárna
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 közepes konyhakész vörösmárna
5 dkg kimagozott fekete olajbogyó
1 mokkáskanál egész bors
5 evőkanál olívaolaj
½ db citrom leve
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A halat megmossuk, tálba tesszük. A megtisztított, összevágott fokhagymát elkeverjük a citromlével és négy evőkanál olívaolajjal. Szétmorzsoljuk a babérleveleket, összezúzzuk a borsszemeket, mindkettőt hozzáadjuk a citromlé-olívaolaj keverékhez. ezzel a páclével meglocsoljuk a halat, letakarjuk, hűtőszekrényben legalább két órán keresztül érni hagyjuk. Közben egyszer megfordítjuk a halakat.

2. A maradék olajjal kikenjük az alufóliát (Helyette használhatunk 4 nagy ív sütőpapírt vagy sütőzacskót is). Kivesszük a halat a pácléből, az alufóliára helyezzük, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a páclével, megszórjuk az apróra vágott olajbogyóval. A halat becsomagoljuk, a fólia széleit ráhajtjuk, hogy a csomagok szorosan záródjanak.

3. 200 °C-ra előmelegített sütőben legalább 8 percig pároljuk. Az alufóliában forrón tálaljuk.

Régen a halat papírzacskóban sütötték, innen a neve.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Papírzacskóban párolt vörösmárna
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1272 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Papírzacskóban párolt vörösmárna
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
tippek, fortélyok