Töltött tintahal zöldborsóval

Seppie ripiene con piselli

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Töltött tintahal zöldborsóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg zöldborsó
5 dkg reszelt pecorino sajt
80 dkg konyhakész tintahal
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál vágott petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
5 dkg zsemlemorzsa
igény szerint tej
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tintahalakat alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. A zsemlemorzsát kevés tejbe beáztatjuk, a pecorino sajttal, a tojással, a megtisztított-összevágott fokhagymával és a petrezselyemmel jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Ezzel a masszával megtöltjük a tintahalakat, a nyílást konyhai fonallal összevarrjuk.

2. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a halat a megtisztított, apróra vágott hagymával együtt beletesszük. Kis lángon pároljuk, majd hozzáadjuk a kifejtett borsót, és kevés vizet öntünk hozzá. Sózzuk, borsozzuk, kis lángon még kb. 45 percig pároljuk.

Töltött tintahal zöldborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1140 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Töltött tintahal zöldborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
bevásárlólista