Csicseriborsó-lepény

Farinata

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csicseriborsó-lepény
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dl víz
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vizet egy nagy, nehéz fazékban felforralunk. A lisztet fokozatosan beleszórjuk, megkeverjük, sóval ízesítjük. Kis lángon 60 percig főzzük.

2. Közben fakanállal gyakran átkeverjük. Az elkészült kásának lágynak és sűrűn folyósnak kell lennie.

3. A masszát olajjal kikent tűzálló formába simítjuk, megcsepegtetjük kevés olajjal.

4. 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, amíg a felülete aranybarna lesz. Frissen őrölt fekete borssal megszórjuk, és azonnal tálaljuk.

Csicseriborsó-lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1076 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Csicseriborsó-lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
bevásárlólista