Meggyes kosárkák

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Meggyes kosárkák
Adag: 4 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 kicsi tésztakosár
A tetejére:
A töltelékhez:
45 dkg leszűrt, kimagozott meggybefőtt
1 kiskanál kukoricaliszt
1 kiskanál reszelt narancshéj
2 kiskanál víz

Elkészítés:

1. A sütőt jó forróra (210 °C-ra, a gázsütőt 190 °C-ra) előmelegítjük. A tortácskák tésztáját az alrecept szerint elkészítjük, de itt 12 kis formát bélelünk ki vele. 10 percig sütjük, majd rácsra szedve hagyjuk kihűlni.

2. A töltelékhez: a meggybefőtt levét a liszttel simára keverjük, és a meggyet meg a narancshéjat hozzáadva, kevergetve sűrűre főzzük. Kihűtjük, majd a kis tésztakosarakba töltjük.

3. A tetejére a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a kristálycukrot beleszórjuk, és addig verjük, amíg az fel nem oldódik. A töltelék tetejére halmozzuk, és még 5 percig sütjük. Vigyázzunk, a hab ne égjen meg! Hidegen tálaljuk.

Diós-mandulás kosárkák

Diós-mandulás kosárkák
6 dkg darabolt vaj
16 dkg finomliszt
1-2 evőkanál jéghideg víz
A töltelékhez::
7 dkg dió
7 dkg sótlan földimogyoró
6 dkg hámozott, tisztított mandula
9 dkg méz
6 dkg vaj

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) előmelegítjük. A dióféléket tepsire terítve 5 percig sütjük, majd kihűtjük.

2. A lisztet a vajjal robotgépben 20 másodperc alatt morzsásra keverjük. A tojássárgát és a vizet hozzáadjuk, még 20 másodpercig verjük, ezalatt a tészta összeáll. Ha kell, még egy kevés vizet öntünk hozzá. A tésztát meglisztezett deszkán simára gyúrjuk. Hat, 10 cm átmérőjű kerek formát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. A tésztát hatfelé osztjuk, mindegyiket akkora kerek lappá nyújtjuk, hogy a formába terítve az alját és az oldalát betakarja. A széleket cakkosra nyomkodjuk.

3. A tésztákra zsír- vagy sütőpapírlapot fektetünk, és az üregekbe nyers rizst vagy babot töltünk. 10 percig sütjük, majd a rizst vagy babot és a papírt eltávolítva még 10 percre visszatesszük a sütőbe, aranysárgára sütjük. Kihűlni hagyjuk.

4. Kis lábaskában a vajat a cukorral meg a mézzel kevergetve felolvasztjuk, majd 2 percig forraljuk, ezalatt szépen megsárgul. A diós-mandulás-földimogyorós keverékre öntjük, jól összekeverjük. A tészták üregébe töltve még 20 percig sütjük. Tálalás előtt teljesen kihűtjük.

Meggyes kosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1506 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
Meggyes kosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztában sült csemegék Tésztában sült csemegék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezeknek az ínycsiklandó, bár nálunk még talán kevésbé ismert csemegéknek a receptjei alapján könnyen, gyorsan készíthetünk új formában és új ízekkel vacsorát a családnak és finom falatokat, édességeket a vendégeknek. Az... bővebben...
cikkek